'Sociaal of a-sociaal?'

12-06-2017    10:10   |    Ronald Kloppenburg

Een weblog van Ronald Kloppenburg, Export Sales Manager bij Luiten Greenhouses, exclusief geschreven voor de GroenteNetten en de SierteeltNetten.

Tja, daar zitten we dan in de hedendaagse sneltrein waarin het lijkt of alles vele malen sneller gaat en het veel drukker is dan vroeger. Is dit zo of lijkt het zo? Zijn we nu echt zoveel asocialer en meer individualistisch dan dat we vroeger waren zoals veel ouderen beweren? Hebben we nu echt veel meer werk dan dat we dit vroeger hadden. Iedereen binnen onze prachtige tuinbouwsector is overbezet als je het moet geloven maar… hebben we niet veel meer tijd nodig om alle informatie te lezen en te verwerken die we heden ten dage op onze gigantische hoeveelheid beeldschermen te zien krijgen? Worden we niet gepusht om overal wat van te vinden en worden we niet teveel afgeleid? En ben jij de bezitter van jouw eigen identiteit en leefruimte of is dit inmiddels overgenomen door alle (social) media-apparatuur?

Social media zoals Linkedin, Twitter, Instagram en Facebook zijn begrippen die we niet meer weg kunnen denken uit onze dagelijkse leven. In vrijwel iedere denkbare doelgroep zijn er tegenwoordig personen die gebruik maken van social media. Maar maakt deze social media ons wel daadwerkelijk zo sociaal of is de keuze van deze benaming een verkeerde?

Voor het verwezenlijken van een ideaal zelfbeeld is social media een geweldig stuk gereedschap. Het is veelal veilig om alleen een berichtje de wereld in te sturen zonder direct lastig te worden gevallen met bepaalde factoren die je tijdens een direct gesprek met iemand wel zou hebben. Voor mensen met een relatief laag zelfbeeld dus een ideaal medium om zich toch te kunnen ontwikkelen en meer assertief te kunnen zijn. Zakelijk gezien geeft social media uiteraard een kwantitatief voordeel maar of het kwalitatief net zo goed is?
Persoonlijk heb ik op LinkedIn vele relaties maar vraag me niet of ik ze allemaal persoonlijk ken, niet dus. Uiteraard zeg ik niet op iedere uitnodiging ja, het dient wel een mogelijk zakelijk voordeel te bieden voor nu of naar de toekomst.

Persoonlijk ben ik van mening dat social media heel sociaal kan zijn, mits we onszelf niet verliezen en de regie laten overnemen. Datgene uitdragen van wie we daadwerkelijk zijn en niet van wie we zouden willen zijn. Deel datgene waar je trots op bent en waarvan anderen blij en trots van kunnen worden. We moeten voorkomen dat we door het verwezenlijken van het ideale zelfbeeld niet onze privacy schenden of dat van onze naasten. Bedenk ook dat er mensen op internet actief zijn die patronen herkennen en u of uw bedrijf directe schade kunnen toebrengen.

Binnen ons bedrijf is social media een welkome aanvulling m.b.t. onze marketingstrategie. Tevens geeft het ons inzicht in de interesse voor ons bedrijf van onze (potentiële) klanten door de gekoppelde Analytics. Op social media willen wij uitdragen dat wij trots zijn op datgene dat wij hebben mogen realiseren door de gunning van onze klanten en zijn wij er trots op te kunnen delen dat onze klanten met onze producten en diensten efficiencyslagen kunnen maken. Daarbij heeft social media het in de wereld mogelijk gemaakt en sneller en breder bereik te hebben in de internationale tuinbouwsector en dus met nog meer mensen samen kunnen werken aan het bereiken van het optimale resultaat!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Gedoogbeleid buisrailwagens'

LTO Glaskracht Nederland wil gedoogbeleid voor de gas-remfunctie van buisrailwagens. Van de inspectie mag het automatisch rijden niet meer,...

Wordt eHighway de toekomst?

Een snelweg met een bovenleiding, hoe mooi is dat? Heel mooi, aldus de Duitse staat Hesse. Daar gaat Siemens een eHighway openen van tien...

'Hoe helpen supermarkten telers?'

Greenpeace vraagt zeven supermarktketens in een brief hoe zij concreet boeren en tuinders steunen bij de verduurzaming van hun productie....

Mexico bespaart met NL techniek 22-08-2017    09:53
Nederlands voertaal foodcongres 22-08-2017    09:50
Aftellen tot IFTF in Vijfhuizen... 22-08-2017    09:45
Verdwijnen plantenklok op tv 22-08-2017    09:08
Bekijk tomatenrassen Syngenta 22-08-2017    08:59
Herregistratiebeoordeling beperkt 22-08-2017    08:50
Webshop voor Van der Waay 22-08-2017    08:49
Onterechte boetes voor truckers 22-08-2017    07:56
'Blijvend effect schoolfruitproject' 21-08-2017    09:58
Virus moet gewas juist helpen 21-08-2017    09:53
  Ga naar het nieuwsarchief