Studenten helpen teler op de tuin

19-06-2017    09:51   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Na nauwe samenwerking met Lentiz MBO Westland Horti introduceert LetsGrow.com een nieuw fenomeen in de tuinbouw: de Tuinbouwstudent op de tuin! LetsGrow.com heeft een groep studenten een blok les gegeven in de principes achter data-analyse en hoe dit op een goede manier te presenteren in het LetsGrow.com platform, zodat de teler en teeltadviseur het maximale rendement uit de teelt kunnen halen. En twee van deze studenten zijn nu in te huren als Tuinbouwstudent op de tuin.

Volgens Peter Hendriks, Business Unit Manager van LetsGrow.com, herkent iedere ondernemer het volgende waarschijnlijk wel: “Je hebt meerdere softwarepakketten aangeschaft en van allemaal gebruik je nog geen 50% voor je gevoel. Nu zijn er overal wel handleidingen en filmpjes te vinden, maar daar moet je je echt toe zetten. Het meest ideaal is toch gewoon om op maat gesneden uitleg te krijgen. Maar als dat al mogelijk is, is dat vaak prijzig.”

LetsGrow.com is een softwarepakket dat volop door innoveert. Elke twee weken wordt er een update geplaatst van het platform met nieuwe functionaliteiten. De nieuwe functionaliteiten volgen zich in een dusdanig rap tempo op, dat LetsGrow.com zijn klanten wil helpen bij het maximaal gebruik hiervan. Want op de hoogte zijn van de functionaliteit is één ding, het dan ook nog gebruiken is een tweede.

Informatiebehoefte
Hendriks: “En daarom hebben wij een aantal studenten opgeleid. We hebben deze getraind in het herkennen van uw informatiebehoefte en dit omzetten naar de juiste grafieken, overzichten en metertjes. En het mooie is: deze jongens zijn de hele zomer beschikbaar om bij u op de kwekerij langs te komen om met u, op uw tempo, uw informatiebehoefte af te dekken middels het combineren van data en het maken van de juiste grafieken, overzichten en meters.”

Het analyseren en vergelijken gaat namelijk inmiddels veel verder dan een analyse over de data uit uw klimaatcomputer. Er komen steeds meer sensoren en groeimodellen die de teler kunnen ondersteunen om de teelt en bedrijfsvoering te optimaliseren. Om al deze sensoren en modellen goed te ontsluiten en om voorop in de ontwikkeling te blijven lopen, heeft LetsGrow.com meerdere nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de heatmap, Thermoview en het dashboard.

Wie interesse heeft om een afspraak met de 'Tuinbouwstudent op de tuin' te maken, kan contact opnemen met LetsGrow.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

'Gedoogbeleid buisrailwagens'

LTO Glaskracht Nederland wil gedoogbeleid voor de gas-remfunctie van buisrailwagens. Van de inspectie mag het automatisch rijden niet meer,...

Wordt eHighway de toekomst?

Een snelweg met een bovenleiding, hoe mooi is dat? Heel mooi, aldus de Duitse staat Hesse. Daar gaat Siemens een eHighway openen van tien...

'Hoe helpen supermarkten telers?'

Greenpeace vraagt zeven supermarktketens in een brief hoe zij concreet boeren en tuinders steunen bij de verduurzaming van hun productie....

Mexico bespaart met NL techniek 22-08-2017    09:53
Nederlands voertaal foodcongres 22-08-2017    09:50
Aftellen tot IFTF in Vijfhuizen... 22-08-2017    09:45
Verdwijnen plantenklok op tv 22-08-2017    09:08
Bekijk tomatenrassen Syngenta 22-08-2017    08:59
Herregistratiebeoordeling beperkt 22-08-2017    08:50
Webshop voor Van der Waay 22-08-2017    08:49
Onterechte boetes voor truckers 22-08-2017    07:56
'Blijvend effect schoolfruitproject' 21-08-2017    09:58
Virus moet gewas juist helpen 21-08-2017    09:53
  Ga naar het nieuwsarchief