Studenten helpen teler op de tuin

19-06-2017    09:51   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Na nauwe samenwerking met Lentiz MBO Westland Horti introduceert LetsGrow.com een nieuw fenomeen in de tuinbouw: de Tuinbouwstudent op de tuin! LetsGrow.com heeft een groep studenten een blok les gegeven in de principes achter data-analyse en hoe dit op een goede manier te presenteren in het LetsGrow.com platform, zodat de teler en teeltadviseur het maximale rendement uit de teelt kunnen halen. En twee van deze studenten zijn nu in te huren als Tuinbouwstudent op de tuin.

Volgens Peter Hendriks, Business Unit Manager van LetsGrow.com, herkent iedere ondernemer het volgende waarschijnlijk wel: “Je hebt meerdere softwarepakketten aangeschaft en van allemaal gebruik je nog geen 50% voor je gevoel. Nu zijn er overal wel handleidingen en filmpjes te vinden, maar daar moet je je echt toe zetten. Het meest ideaal is toch gewoon om op maat gesneden uitleg te krijgen. Maar als dat al mogelijk is, is dat vaak prijzig.”

LetsGrow.com is een softwarepakket dat volop door innoveert. Elke twee weken wordt er een update geplaatst van het platform met nieuwe functionaliteiten. De nieuwe functionaliteiten volgen zich in een dusdanig rap tempo op, dat LetsGrow.com zijn klanten wil helpen bij het maximaal gebruik hiervan. Want op de hoogte zijn van de functionaliteit is één ding, het dan ook nog gebruiken is een tweede.

Informatiebehoefte
Hendriks: “En daarom hebben wij een aantal studenten opgeleid. We hebben deze getraind in het herkennen van uw informatiebehoefte en dit omzetten naar de juiste grafieken, overzichten en metertjes. En het mooie is: deze jongens zijn de hele zomer beschikbaar om bij u op de kwekerij langs te komen om met u, op uw tempo, uw informatiebehoefte af te dekken middels het combineren van data en het maken van de juiste grafieken, overzichten en meters.”

Het analyseren en vergelijken gaat namelijk inmiddels veel verder dan een analyse over de data uit uw klimaatcomputer. Er komen steeds meer sensoren en groeimodellen die de teler kunnen ondersteunen om de teelt en bedrijfsvoering te optimaliseren. Om al deze sensoren en modellen goed te ontsluiten en om voorop in de ontwikkeling te blijven lopen, heeft LetsGrow.com meerdere nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de heatmap, Thermoview en het dashboard.

Wie interesse heeft om een afspraak met de 'Tuinbouwstudent op de tuin' te maken, kan contact opnemen met LetsGrow.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Delfland mag teeltwater zuiveren

Vooruitlopend op aanpassingen in de Waterschapswet mogen glastuinders en hoogheemraadschap van Delfland verder met de ontwikkeling en...

Emotiepilot start met Begonia

Welke bloemen wekken gevoelens op van liefde of geluk of blijdschap? Wanneer kan een boeket troostend werken of is het passend bij gevoelens...

Hollandbuy ook 'offline' in China

Internetwinkel Hollandbuy, die vorig jaar augustus van start is gegaan met de online verkoop van Nederlandse voedselproducten op het Alibaba...

'Waar ik blij van zou worden...' 29-06-2017    09:58
'Kier alleen onder voorwaarden' 29-06-2017    09:52
'Alle ramen dicht bij zware storm' 29-06-2017    09:51
Provincie sponsort Varend Corso 29-06-2017    09:50
Nieuwe groene pluizer Dekker 29-06-2017    09:43
Biobest doet overname in Mexico 29-06-2017    09:42
Summer School in Wageningen 29-06-2017    09:41
De kracht van groente belicht 29-06-2017    09:39
Economische missie naar Canada 28-06-2017    17:12
Bereid je voor op de Kennisbattle! 28-06-2017    10:06
  Ga naar het nieuwsarchief